*CaDaLoz_* Admin
| Konu: O Şimdi Şehit.. Salı Mayıs 06, 2008 9:16 am | |
| ŞİMDİ ŞEHİT Yekpare Bekleyişin Getirdiği Bir Akşam Kulakları Tırmalayan Sağır Sessizlik Ümüğü Sıkılmış Musallat Yaşam… Cudi Dağı Eteklerinde Kokmuş ağız nefesleri Pusu, Kurşun, Kan Hain Ayak Sesleri… Tutuşur Gözbebeklerimde Alaşafak Savuşur Yüreğimde Ürkek Ceylan Hisleri, Aldatılmışlığın Sırrını Çözmeye Çalışan Ustalık Kör Kalem Uçlarında, Derin Uçurum İzleri… Fizik, Anatomi, Olasılık Kauçuk Suratlarda Asıklık, Karar: Bin Bilinmeyenli Denklem, Kararlı Adımlardaki Tutarlılık… Ve Ben Şairim, Sevdası Kürelenmiş Dağların Kır Nergizi Gözleri, Göbeği Çatlamış Dudakların Sabır Ezgisi Sözleri, Yarınları Yağmalanmış Varoşların Kahır Çizgisi Yüzleriyim Anlayacağın… Ağlamak Elbette Kolaydır, Elbette Kolaydır Kendini Paralamak Papyon Yakalara Siyah Kordele Bağlamak Resmi Tangolarla Yürekleri Palazlamak Kolaydır… Ajanslarda Münferit Olayları Kınamak, Kongre Salonlarında Miting Meydanlarında Barışçıl Sistemler Sağlamak Kolaydır. Uydurmak da Kolaydır, Uygulamak da… Çünkü Kader Yazgısı Silahlar Susmuştur, Derin Mevzilere Çekilmiş Birlikler Geçici Sukunet Kurulmuştur. Çünkü Firavun İştahıyla Çekilmiş Tetikler Kan Kusmuş, Kansız Senaristlerin Namlusu Figuran Hedefler Vurulmuştur… Yani, Yetsin Diyorum, Durulsun Kör Bulanık Akan Sular Bu Acılar Bitsin Diyorum. Yani, Ağlayan Çağaları Saran Korkular, Olur Olmaz Kabuslarla Bölünen Uykular Unutulsun, Kuşku Dolu Masum Dudaklarda Düş Olsun, Gitsin Diyorum. Sözüm Ona; Dili Kol, Eli Bol Soylular Tutulsun Mazlumların Ahına Allah Kahretsin Diyorum… Ne Çıkar, Davalarımız Devrin Divanlarında Görülse, Kalemler Kırılsa Sevdalarımıza Yumak Yumak Mahpuslar Örülse, Ne Çıkar, Dağbaşlarını Mesken Tutmuş Türkülerimiz Sürülse… Zalimi Dize Getiren Ağıtlar Bizim Değilmi Sanki… Omuzlarda Yanyana Taşınan Tabutlar, Kan Pıhtısı Bulutlar, Yok Olan Umutlar, Bizim Değil mi Kurşun Köreltmiş Ocaklar, Postallı Ayaklar, Şalvarlı Çocuklar, Tarh-Açık Kapılar Bizim Değil mi? Öyleyse Davranın Diyorum, Sarılın Kutalmış Ufuklar Şurasında Titreyin Canlanın Dün Yurdumun Dağlarında Çarpışan Yiğit Bugün Bayraklar Arasında, O Şimdi Şehit… | |
|