R*A*D*Y*O***E*Y*L*U*L
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

R*A*D*Y*O***E*Y*L*U*L

AnasayfaradyoeylulGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

İnsanlık öldü mü?

YazarMesaj
*CaDaLoz_*
Admin
Admin
*CaDaLoz_*

Kadın

İnsanlık öldü mü? Empty
MesajKonu: İnsanlık öldü mü?   İnsanlık öldü mü? Icon_minitimePtsi Mayıs 05, 2008 10:29 am

Muhammet Taşçılar'ın özel haberi

Şanlıurfa’da bir kadın eşi hapse girince sokağa terk edildi.
İskenderun’da Meyve sebze satarak, geçimini sürdüren 40 yaşındaki Hasan Yıldırım 2 yıl önce 15 yaşındaki kızı Hasret’i küçük yaşta evlendirince mahkemece 3,5 yıl hapis cezası aldı. Cezasını çekmek için Şanlıurfa Cezaevine gönderilen Yıldırım’ın 35 yaşındaki eşi Fatma Yıldırım evi geçindirmek için evlere temizliğe gitmeye başladı.
8 çocuğu ile tek başına kalan Fatma Yıldırım, ailesinden ve eşinin ailesinden yardım alamayınca 2 yıldır İskenderun’da evlerde temizlik yaparak geçinmeye çalıştı.
Evin tüm yükünü sırtında taşıyan Fatma Yıldırım son 3 aydır ev kirasını ödeyemeyince ev sahibi ile sorun yaşıyordu.
Fatma Yıldırım geçtiğimiz gün eşi Hasan Yıldırım’ın cezaevinde ziyarete gelince ev sahibi çocukları Fatma’nın İskenderun’daki annesinin yanına gönderdi. Çocuklara bakamadığı için annesi 56 yaşındaki Behiye ve 60 yaşındaki babası Celal Kayman yaşları 17 ile 2 arasında değişen 8 çocuğu otobüse bindirerek Şanlıurfa’ya yolladı.
Çocuklarını Şanlıurfa’da karşılayan Fatma Yıldırım çocukları ile yapayalnız kaldı.
Eşi Hasan Yıldırım’ın babasının evine yerleşmek için Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine giden Fatma Yıldırım ve çocukları 17 yaşındaki Hasret, 13 yaşındaki Kader, 11 yaşındaki Çilem, 8 yaşındaki Behiye, 6 yaşındaki Dertlim, 4 yaşındaki Sümeyye, 3 yaşındaki Devran, 2 yaşındaki Mehmet Ali Kaynanası ve kayınbabası tarafından kabul edilmedi.
Çaresiz sokakta kalan Yıldırım ailesine, eşinin eniştesi 58 yaşındaki Mehmet Yıldırım sahip çıktı. Hurdacılık yapan ve 8 çocuklu Mehmet Yıldırım birkaç günlüğüne kabul ettiğini 20 kişiye bakamayacağını dile getirdi.
Fatma Yıldırım anne babasının çocuklarına bakmadığını ifade ederek “ Ben eşimi görmek için Şanlıurfa’ya geldim. 3 aydır kira ödemediğim için ev sahibim eşyalarıma el koydu. Çocuklarımı da babama gönderdi. Babamda çocuklarımı 1 gün bile tutmadı. Otobüse bindirip Şanlıurfa’ya gönderdi. Çocuklarımla beraber yapayalnız kaldık. Ne benim ailem ne eşimin ailesi bizi kabul etmiyor. Hiç kimse bize sahip çıkmadı. Benim ailem, çocukları at gel diyor. Ben bu çocukları nereye atayım? Kocam şu an cezaevinde belki üzülüyordur ama kimse sahip çıkmıyor.” diye sitem etti.
Evine birkaç günlüğüne kabul eden Mehmet Yıldırım ise “Ben hurdacılık yapıyorum, Benim 8 tane çocuğum var. Bunlara bakamıyorum. Ben Allah rızası için birkaç günlüğüne aldım. Fatma’nın kaynanası ve kayınları burada ama bakmadılar. Bende bakamıyorum. Ben kendi ailemi zor geçindiriyorum.” dedi.
Bit olur endişesiyle kız çocukları dahil hepsinin saçını usturaya vuran Fatma Yıldırım şimdi çocukları ve kendisi için sığınacak bir yer arıyor.

İnsanlık öldü mü?
1 sayfadaki 1 sayfası