R*A*D*Y*O***E*Y*L*U*L
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

R*A*D*Y*O***E*Y*L*U*L


 
AnasayfaradyoeylulGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Her Derde Deva Otlar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
RaDYoEyLuL
Admin
Admin
RaDYoEyLuL


Mesaj Sayısı : 777
Kayıt tarihi : 11/02/08

Her Derde Deva Otlar Empty
MesajKonu: Her Derde Deva Otlar   Her Derde Deva Otlar Icon_minitimePerş. Mayıs 01, 2008 1:49 pm

Uykusuzluk için..
Depresyon hali dışında uykusuzluk çeken kişiler için yatmadan önce faydalı bir yatıştırıcı olan şerbetçiotu çayı içmek iyi gelir. Gerginlik ve endişeleri azaltmak üzere buna kediotu ve çarkıfelek çiçeği eklemek de iyi bir bileşimi oluşturur. Sarı papatya çayı ve kedinanesi çayı da geleneksel bir rahatlatıcı ve endişeleri yok edici olup yatmadan önce alınan yararlı ot ilaçlarıdır. Çarkıfelek ve portakal çiçeği çayları da uykusuzluğa iyi gelir.

Varisli damarlar..
Damarların varisle kapanmasını önlemek üzere çok şey yapılabilir; Pekliği geçirin; diyetinize B, C ve E vitaminlerini katın; daha çok spor yapın, sigara içmeyi bırakın; çok sıcak suyla banyo yapmaktan ve uzun süreler ayakta kalmaktan kaçının. Dolaşımı uyardıkları için zencefil ve toz acı biber gibi baharatı kullanın. Rutin adı verilen kılcal damarların esnekliğini artıran karabuğday; alıç yemişi ve atkestanesi gibi yararlı bitkilerin infüzyonlarını için. Bunları günde üç kezden fazla almayın Ya da kompres veya losyon olarak uygulayın. Eğer damarlarınız ağrılı ya da yangılı ise, aynısefa çiçeği kompresi ve acı fındığın ispirtolu eriyiğini de ağrıları ve yangıyı azaltmak amacıyla kullanabilirsiniz.

İlk yardım ve burkulmalar için...
Bedende oluşan küçük şişme ya da berelenmelere damıtılmış acı fındık suyunumümkün olduğu kadar gecikmeden hidrofil pamuğa dökerek uygulayın. Bu işlem şişmeleri durduracaktır. Karakafesotu yağı ya da aynı otu merhemi çizilme, berelenme ve burkulmalara iyi gelir. Karakafesotu yaprakları bu tür yaralanmaların verdiği acıyı azaltır ve iyileşmeyi hızlandırır. Ancak, bu yararlı ot derin olan yaralarda kullanılmamalıdır. Çünkü, karakafesotu iyi bir doku iyileştiricisi olduğundan üst deriyi iyileştirir veya daha derine işleyebilir. Binbirdelikotu ile öküzgözü bileşimiyle yapılan bir merhem, berelenme ve burkulmalara özellikle deride acı ve yangı varsa çok iyi gelir. Aynısefa çiçeği taçyaprakları, kasıkotu ya da mürver çiçeği yaprakları bere, burkulma ve küçük yaralar için rahatlatıcı olur.
Uyarı : Deri açılmışsa orada öküzgözünü kullanmayınız.


Böcek ve arı sokmaları için...
Yabani arı sokmaları alkalik özellik taşır. Burada sokulan yerin içine damkoruğu yaprağı ya da sofra soğanını dilimleyip uygulayın ya da sofra soğanın dilimleyip uygulayın veya sokma yerinin üzerine sirke dokundurun. Balarısı ve karınca sokmaları asit özelliği taşır. Sokma yerinin üzerine buz gibi suda çözülmüş karbonat ve soda uygulayın.

Acı veren şişmeyi önlemek için:
O noktaya bir damla temiz lavanta ya da okaliptüs yağı damlatın. Uzun süren rahatsızlığı azaltmak için ya aynısefa çiçeğinin ispirtolu eriyiğini kompres yapın ya da gene aynı çiçeğin merhemini oraya uygulayın.

Isırganın yakmasını önlemek için:
Bir labada türü olan (Rumex obtusifolius)’ un taze yapraklarını yanan alanların üzerinde ovuşturun.

Kesikler ve yırtılmalar
Önce böyle bir yeri 1’ e 4 oranında sulandırılmış acı fındık ya da antiseptik bir yararlı ot infüzyonu ile ıslatın. Bu konuda mürver çiçeği çok iyidir. Buna çok hızla yapılabilen bir başka seçenek; 1 fincan elin dayanacağı sıcaklıkta ısıtılmış suya 3 damla kekik ya da biberiye yağı veya 1/2 çay kaşığı aynısefa çiçeğinin ispirtolu eriyiği katarak hazırlanan sıvıdır. Bununla, antiseptik yıkama yaranın üzerinde incitmeden hafifçe yapılır. Kanamayı durdurmak üzere ilk aşamada aslanpençesi infüzyonu kompres olarak yaraya uygulanabilir. Yavaş iyileşen yaralarda Karakafesotu ya da civanperçemi otlarının kompresini veya lapasını yaraya uygulayın. Buna plantain muzunun yapraklarını antibiyotik niteliğinden ötürü ekleyin. Eğer açık yaraya lapa uyguluyorsanız mikropları kırmak üzere yaprakları önce kaynar suya sokun. Tedaviye devam etmek üzere karakafesotu, aynısefa çiçeği ya da kasıkotu yatıştırıcı ve iyileştirici olur.

Küçük yanıklar için...
Gecikmeden sarısabır yaprağının kabuğunu kaldırıp iç kısmını acıyı azaltmak ve iyileşmeyi hızlandırmak üzere yanık yere uygulayın. Daha sonra aynısefanın soğuk kompres ya da merhemini aynı yere bir kez daha uygulayın.
Uyarı: Büyük yanıklar acil vakalardır. Hemen profesyonel bakımı gerektirirler. Beklerken yanığı soğuk (ama buzlu olmayan) suyla serinletin ve hastaya kendine güvenmesini telkin etmeye çalışın.

Yolculuk rahatsızlıkları için...
Yapılan son araştırmalar bu konuda en iyi tedavinin mideyi sakinleştirmek ve kusmayı önlemek üzere zencefil kökü infüzyonu almak olduğu şeklinde sonuçlanmıştır. Yolculuğa çıkarken bir şişe zencefilin ispirtolu eriyiğini yanınıza alın. Yarım fincan ılık suya büyük insanlar için 10 damla, çocuklar için 2-3 damlasını katıp karıştırarak içirilmelidir. Melekotu iri yapraklarını da yolculuğa çıkarken yanınıza alın. Bunların kokusu kusma refleksini yatıştırır. Ve kokuşmuş durgun havayı tazeler.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Her Derde Deva Otlar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
R*A*D*Y*O***E*Y*L*U*L :: RadyoEyLuL&Saglik :: Alternatif Tip-
Buraya geçin: