Kültür ve Turizm Bakanlığı "Talassoterapi Deniz Suyunu Sağlığa Dönüştürür" sloganına yer vererek, sağlığın en büyük servet olduğuna dikkat çekti. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Talassoterapi’nin, çağdaş sağlık turizmi ve bunun yerel bağlantısı olan deniz ve yan unsurlarının tedavi amacı ile kullanımını içeren bir tıbbi ekoloji uygulaması olduğunu belirterek, Türk turizminin gelişmesi ve çeşitlenmesinde önemli katkısı olacağını bildirdiler.
Turizm tüm yıla yayılabilir
Talassoterapinin, deniz ve yan unsurlarından tedavi ve dinlenme amacı ile yararlanmayı içerdiğini kaydeden yetkililer, deniz suyu terapisinin sıcak ve soğuk deniz suyu banyoları, deniz suyu inhalasyonları, kum ve güneş banyoları ile bir tür kaplıca uygulaması olduğunu vurguladı.
Doğal sağlık doğal zenginlik
Talassoterapi, deniz ve yan unsurlarından kaplıca benzeri uygulamalarla, sağlığı koruma (profilaksi) ve tedavi amacıyla yararlanmayı içeriyor. Yüzyılların ampirik deneyimleri ve geleneği çevresinde oluşturulan talassoterapi, günümüzde sağlık turizmi kapsamında gittikçe yaygınlaşarak uygulanıyor. Farklı ekolojik koşullar ve kültürlerde, farklı uygulama alanları ve yöntemlerine sahip olan deniz suyuyla terapi, kuzey ülkeleri ve denizlerinde, Akdeniz kıyılarında ve Ortadoğu’da farklı amaçlara yönelik olarak ve değişik yöntemlerle uygulanıyor.
Zenginlikleri kullanmalıyız
Deniz suyu, talassoterapinin en önemli unsurunu oluşturuyor. Deniz kıyısı havası da terapide önemli olumlu etkiler taşıyor. Deniz suyuyla yapılan terapi, kıyı ortamı, mikroklimatik, biyolojik, psikolojik ve sosyal açıdan yararlı özelikleri olan bir ekolojik tedavi şeklini oluşturuyor. Talassoterapi kürleri, son yıllarda belli başlı oteller tarafından bir paket program dahilinde sunulurken, Türkiye bu anlamda elindeki olanaklarla önemli bir potansiyele sahip bulunuyor.