R*A*D*Y*O***E*Y*L*U*L
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

R*A*D*Y*O***E*Y*L*U*L


 
AnasayfaradyoeylulGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Odaya göre dekorasyon planı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
RaDYoEyLuL
Admin
Admin
RaDYoEyLuL


Mesaj Sayısı : 777
Kayıt tarihi : 11/02/08

Odaya göre dekorasyon planı Empty
MesajKonu: Odaya göre dekorasyon planı   Odaya göre dekorasyon planı Icon_minitimeSalı Nis. 29, 2008 9:40 pm

Evinizi dekore ederken dikkat etmeniz gereken en önemli şey; dekorasyonu odanın işlevselliğine göre yapmaktır...

Evinizdeki her odayı tam anlamıyla kullanabilmeniz için, bir kaç küçük önerimiz var. Adımları takip edin ve altın kuralları öğrenin.

Oturma odası
Öncelikli olarak, yetişkinlerin dinlenmesi ve hoşça vakit geçirmesi için tasarlanmış bu oda çok sayıda oturma seçeneğine sahip. Oturma odasında seçeneklerin çokça olması, sade ve pastel renklerin kullanılması, huzurlu bir ortamın yaratılıp ışığın maksimuma çıkarılmasında büyük rol oynar.

Masa lambaları, şamdanlar da akşamları loş bir hava yakalamanız konusunda etkili olur. Böylesi bir atmosferde çiçekli bir motifin kullanılması mekanda bütünselliğin yakalanmasını sağlar. Sandalyeler ve kanepeler için kullanacağınız örtüler de, çiçekli motifleri kullanmanız için pratik çözümlerdir.

Kullandığınız malzeme ve renkler, mobilya boyutları, doğru aydınlatma seçimi, tekstil ve aksesuar detayları. Tüm bunlar bir odanın akılcı ve doğru planlamasında etkili olan ana unsurlardır.

Depolama:
Kitaplar, televizyon ve ses sistemi nereye yerleştirilecek? Bu sorunun cevabını tabi ki dayı kullanacak kişi verecek.

Yer döşemesi:
Sert ya da desenli yer döşemeleri oturma odaları için uygun olabilir.

Perde:
Akşam saatlerinde loş ve sıcak ortamlar yaratmak için perdeler mükemmel çözümdür. Ancak gündüz oturma odanız yeterince ışık almıyorsa odanızın karanlık olmasına yol açabilir. Bu nedenle şık tüllerle güneşlik kullanmak uygun bir alternatif olabilir.

Mobilya:
Bir kanepe bir ömre bedeldir! İşte bu sebeple yeni bir konsepte uydurmak için yeni bir kanepe satın almak zorunda kalmadan, örtü kullanarak pratik bir çözüme bavşurabilirsiniz.

Aydınlatma:
Dimmerli başucu lambaları aydınlatma konusunda harikalar yaratır. Odanın farklı köşelerinde kullanacağınız abajur ve okuma lambaları akşamları konforlu bir atmosfer yaratmanızda faydalı olabilir.

Aksesuar:
Taze çiçek, yastık, battaniye ve şallar odanıza renk katmanın mükemmel yollarıdır.


Yatak odası
Yatak odaları her şeyden önce huzurlu, sakin ve rahatlatan ortamlar olmalıdır. Pastel renklerde kombine edilmiş ahşap bir yatak, onu tamamlayan bir şifoniyer ve modası geçmeyecek çizgide bir gardırop sıcak bir ortam yaratmak için kullanılabilir. Küçük bir berjer ve paravan da odanıza şıklık eklemek için iyi bir seçenek olabilir.

Depolama:
Gömme dolaplar yerden kazanmak için pratik bir çözümdür. Böylece yatak odanızda şifoniyer veya komodinlerinizi rahat rahat koyabileceğiniz alanlar yaratmış olursunuz.

Yer döşemesi:
Açık renk halılar yatak odaları için ideal olsa da, mekandaki hakim renge yakın bir tonda, tek renk bir halı da seçebilirsiniz.

Perde:
İçerisini göstermeyecek tül veya güneşlikler yatak odaları için iyi bir çözüm olabilir.

Mobilya:
Bir yatak odasının ana bileşenleri yanında koltuk, sandık gibi mobilyaları tercih etmek mekana farklı bir hava katar. Paravanlar yatak odalarında ayrı bölümler oluşturmak için kullanılabilir.

Aydınlatma:
Tavandan aydınlatma elbette olmazsa olmazdır, ancak geceleri huzur dolu bir atmosfer yaratmak için başucunuza okuma lambası yerleştirmeyi de unutmayın.

Aksesuar:
Koltuk üzerine atacağınız bir şal ya da yastıklar sakin renklerin hakim olduğu mekana renk katar.


Yemek odası
Yemek odalarının hem davetkar hem de pratik olması gerekir. Geleneksel bir yemek odasında İskandinav tarzı bir konsol depolama için mükemmel bir seçim olabilir. Aynı zamanda bir köşeye yerleştirilen küçük bir çalışma masası da planlamanıza katkı sağlayabilir. Doğru bir aydınlatma ise yaratmak istediğiniz ambiyansı oluşturmanızı kolaylaştıracaktır.

Depolama:
Klasik tarzda bir konsol, yemek takımlarınızı, bardaklarınızı saklamak için sade bir depolama yöntemi olabilir.

Yer döşemesi:
Sert yer döşemeleri her zaman daha pratiktir, fakat büyükçe bir kilimle algıyı yumuşatabilir ve mekana sıcaklık katabilirsiniz.

Perde:
Serin akşamlarda ortama konfor katan ve sıcaklık hissi uyandıran perdeler yemek odaları için tercih edilebilir.

Mobilya:
İskandinav stili için açık renk mobilyaları tercih edebilirsiniz. Varolan koyu renk mobilyalarınızı aynı etkiyi yaratmak için açık renk masa ve sandalye örtüleriyle bu stile uygun hale getirebilirsiniz.

Aydınlatma:
Yemek odaları için ideal aydınlatma türü loş ışıklandırmadır. Dimmerli lambaları ya da şamdanları tercih edebilirsiniz. Mum da yemek odasına oldukça romantik bir hava katabilir. Eşinizle birlikte geçireceğiniz romantik akşamlarda ihmal etmeyin.

Aksesuar: Açık tonların hakim olduğu bir yemek odasında renkli aksesuarlar, modern yemek takımları, taze çiçekler ve küçük desenli bir halı mekana hareket katabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Odaya göre dekorasyon planı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
R*A*D*Y*O***E*Y*L*U*L :: Radyo EyLuL Yemek Tarifi&El İsi&Ev Dekorasyon&Cilt Bakimi :: Ev Dekorasyonu-
Buraya geçin: