FOTOĞRAFLARI KALDIRILDI
Tepki mesajları üzerine sitedeki Fatih Ürek fotoğrafını kaldırdığını belirten İsmail Hakkı Kavurmacı, "Ne yalan söyleyeyim. Ben bu tepkilere bir anlam veremedim. Sonuçta oy verilen bir anketti bu. İsteyen kullanır, istemeyen kullanmaz. Ama yine de saygı gösterip, sanatçı Fatih ürek'in fotoğrafını siteden kaldırdım" dedi.
Öte yandan 660 kişinin oy kullandığı anket sonucunda yüzde 38 ile Fethullah Gülen birinci, İbrahim Hakkı Hazretleri ikinci, Nene Hatun ise üçüncü oldu.
İşte ünlü dadaşlar
Fethullah Gülen: 27 Nisan 1941'de Erzurum'un Pasinler İlçesi'ne bağlı Korucuk Köyü'nde dünyaya geldi. Erzurum'da Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi ve onun çağdaşlarından ders aldı. Başta Edirne, İzmir olmak üzere birçok şehirde imamlık ve hatiplik yaptı. Said Nursi'nin eserlerini kendi ilmi birikimiyle açıklayan birçok eserleri var ve halen ABD'de yaşıyor.
Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri: (1703- 1780) Hasankale (Pasinler) İlçesi'nde doğmuştur. Babası Molla Osman, bir mürşit aramak amacıyla Tillo'ya gelmiş, burada İsmail Fakirullah'ı bularak hizmetine girmiştir. Babasının arkasından İbrahim Hakkı da amcası Ali ile birlikte Tillo'ya gitmiştir. İsmail Fakirullah'a öğrenci olup, o günün şartlarına göre ileri seviyede din ve fen bilimleri okumuştur. Hocasının ölümünden sonra eğitim ve öğretim görevlerini hocasının oğlu Abdulkadir- i Sani ile beraber yürütmüştür.
Nene Hatun: (1858- 1956) 93 Harbi olarak bilinen 1877- 1878 Osmanlı- Rus savaşı sırasında, Erzurum'daki Aziziye Tabyası'nın savunulmasında kahramanca çarpışarak adını tarihe yazdırmıştır. Savaşta 20 yaşlarında bir gelin olan kadın kahramanlarımızdan Nene Hatun'un mezarı, savaştığı Aziziye Tabyaları'ndadır.
Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi: (1869 - 1956) Din alimi, müzik dehası. Pasinler İlçesi'ne bağlı Altınbaşak (Kındığı) Köyü'nde dünyaya geldi. Tahsilini babası Hüseyin Efendi'nin yanında yaptı. Hasankale'de ve Alvar Köyü'nde imamlık yaparken, Erzurum'un kurtuluşunda müfreze kurarak Ermeniler'e karşı savaştı. Fetullah Gülen ve Naim Gölleroğlu'nun hocası olarak biliniyor. Muhammed Lütfi Efe'nin bir müzik dehası olduğu ise 2002 yılında Vatikan'da ortaya çıktı. Hıristiyan Aziz Ron Colli için Vatikan Üniversitesi'nde düzenlenen anma programında Efe'nin eserlerine yer verildi.
Cemal Gürsel: (1895- 1966) Türkiye'nin 4'üncü Cumhurbaşkanı olan Cemal Gürsel Erzurum'da doğdu. 27 Mayıs 1960 harekatının lideri oldu. Yeniden demokratik düzene dönülmesinde ve 1961 Anayasası'nın hazırlanmasında önemli rol oynadı. Halk oyuna sunulan ve kabul edilen bu anayasa gereğince, 10 Ekim 1961 tarihinde yapılan seçimlerden sonra teşekkül eden Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye'nin dördüncü Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Cemal Gürsel ağa tavırlarından dolayı Cemal Ağa unvanıyla tanınır.
Ömer Nasuhi Bilmen: (1883- 1971) Türkiye Cumhuriyeti'nin 5'inci Diyanet İşleri Başkanı olan, zamanının değerli din alimlerinden Ömer Nasuhi Bİlmen 1883'te Erzurum'un Salasor Köyü'nde doğdu.
Prof. Dr. Recep Akdağ: 1960 yılında Erzurum'da doğdu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcılığı ve Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2002 ve 2007 seçimlerinde AKP'den Erzurum Milletvekili seçilerek kabinede Sağlık Bakanı olarak görev aldı. Akdağ, halen bu görevini sürdürüyor.
Adnan Polat: Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Adnan Polat, 1953 yılında Erzurum'da doğdu. ABD'de İş İdaresi Eğitimi aldı. 1992- 1996 yılları arasında Galatasaray Kulübü'nde Başkan Yardımcılığı ve Futbol Komitesi Başkanlığı yaptı. Halen, Polat Holding Başkan Vekilliğini ve Ege Seramik Şirketler Grubu Başkanlığı yanı sıra Galatasaray Kulübü Mali ve Sportif İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı, Futbol Şubesi Sorumluluğu ve Basın Sözcülüğü görevlerini de yürütmektedir.
Abdulgafur Has: (1940- 2007) Çat İlçesi Babaderesi Köyü'nde doğmuştur. 18 yaşında Çat İlçesi'ne bağlı Taşağıl Köyü'nde imam olarak göreve başladı. ve Babadereli Ahmet Efendi Vakfının kurulmasına öncülük etti.
Deniz Gezmiş (1947- 1972) Babasının görevi nedeniyle Ankara'da doğan Deniz Gezmiş'in çocukluğu Erzurum'da geçti. 1966 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okurken gençlik eylemlerine katıldı. TİP'de çalıştı. Bazı yasa dışı sol örgütlerin kurulmasına öncülük etti. Filistin'de gerilla eğitimi alan Deniz Gezmiş birçok yasa dışı eyleme katıldı. 1971 yılında bir çatışmada yakalandı ve 6 Mayıs 1972 yılında arkadaşları Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'la beraber Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi kararıyla idam edildi. Gezmiş hakkında 16 kitap yayımlandı ve hayatını anlatan bir de sinema filmi çekildi.
Fatih Ürek: Pastırma taciri Şerafettin Bey'in 4 çocuğunun sonuncusu olarak Erzurum'da doğdu. Ailesi, babasının işlerinin bozulması yüzünden Bursa'ya göç etti. Ürek bir süre Taylan Gazinosu'nda çalıştıktan sonra İstanbul'a yerleşti.